MENU

Vokadin – Pathetic!

Activiteit: Opname videoclip Locatie(s): Erasmusbrug, Rotterdam Uploaddatum: 17 september 2011 De Deense rockband Vokadin liep met een bepaald idee rond om een videoclip voor hun E.P. Pathetic! te maken, waarvoor zij een in hun ogen unieke locatie nodig hadden. Nadat zij Rotterdam eerder bezocht hadden en hen de bijzondere architectuur van de stad opviel, vroegen zij aan mij wat nou een typisch Rotterdams herkenningspunt is. De Erasmusbrug natuurlijk! De brug, zo’n 800 meter lang, bleek de perfecte plek te zijn om hun voornemen om een clip in letterlijk één take op te nemen te vervullen. Bewust werd gekozen voor een heldere zonnige maar ook rustige dag. Een wandeling, met random gebeurtenissen. Een brandende peuk die in een borstzak verdwijnt, het eten van een ijsje, een broodje makreel, popcorn. Weggespoeld met een biertje, wat tevens als blusmiddel wordt gebruikt voor eerdergenoemde brandende peuk. Kleren nat, grote rode baard helemaal onder de zooi. Maakt allemaal niet uit wat je ervan vindt. Whatever. Da’s een beetje de kern van het lied. De opname was stiekem nog best tricky. Drie man liepen er ruim een halve kilometer voor achteruit. Eentje hield een boombox vast om de track te syncen. Een ander werkte met de […]
Read More ›

Vokadin – Pathetic! (live @ Kødboderne 18)

Activiteit: Registratie live-optreden Locatie(s): Kødboderne 18, Kopenhagen Uploaddatum: 16 mei 2011 Een wild avondje in Kopenhagen met Vokadin. 2 vaste camera’s op het podium plus 1 handheld tussen het moshende publiek, om je echt een indruk van het feestgedruis te geven. Dit nummer maakte echt wat los bij deze mensen. Als een M.E.-er stond ik in een soort gevechtsopstelling; de camera vasthoudend als wapenstok, en een arm gebruikend als schild danwel barrière tussen de kluwe menigte en camera. Op 2:16 is te zien hoe een arme meid haar camera beschadigd ziet worden, hoewel enkele seconden later de schade gelukkig lijkt mee te vallen. Later zou er van Pathetic! een heuse videoclip en zelfs nog een teaser gemaakt worden.
Read More ›

The Tremolo Beer Gut vs The Good The Bad @ Loppen

Activiteit: Registratie live-optreden Locatie(s): Loppen, Christiania Uploaddatum: 10 oktober 2010 Een prachtig affiche:
Read More ›

Spinning Jenny @ Huset i Magstræde

Activiteit: Registratie live-optreden Locatie(s): Huset i Magstræde, Kopenhagen Uploaddatum: 9 oktober 2010 Na dit optreden van “Zwarte Boter” volgden dezelfde avond nog in het thans niet meer bestaande Huset i Magstræde de oude bekenden Spinning Jenny, doch met enkele nieuwe nummers. Wat het filmwerk betreft moet ik bekennen dat ik mijn toen nieuwe statief het grootste gedeelte van het werk heb laten doen. Nog niet eens voor een stabieler beeld, en filmen vind ik hartstikke leuk, maar ik wilde ook eens gewoon een optreden volgen met een biertje in mijn hand.
Read More ›

BeurreNoiR! @ Huset i Magstræde

Activiteit: Registratie live-optreden Locatie(s): Huset i Magstræde, Kopenhagen Uploaddatum: 7 oktober 2010 Een reaguurder schreef bij deze video “Looking sexy, sounding evil and feeling dirty. Elsker sort smør.” (Sort Smør = Zwarte Boter = BeurreNoir!) Dat dekt de lading wel.
Read More ›

Mescalin, baby – She’s Near, She’s Near, She’s Here (live)

Activiteit: Registratie live-optreden Locatie(s): Sankt Peders Stræde 17, Kopenhagen Uploaddatum: 29 september 2010 Dit was de eerste keer dat ik Mescalin, Baby live zag, maar ik was dan ook meteen verkocht. Deze gasten, en met name de zanger, gooien er zoveel gevoel in. Dat gaf een soort wow-effect, en wel meer aanwezigen in deze ruimten ervaarden dat zo. Niet verwonderlijk dat zij zelfs optraden op Roskilde Festival, wat weer leidde tot een platencontract en enkele heuse albums. Maar dat was het dan ook wel gelijk… na slechts een paar jaar lijken zij ineens helemaal verdwenen te zijn. Deze opname blijkt dus in retrospect een zeldzame spotting.
Read More ›

Oliver Hunter & Trine Trash @ Blågårdsgade

Activiteit: Registratie live-optreden Locatie(s): Insula Music, Kopenhagen Uploaddatum: 12 september 2010 Oliver Hunter van Spinning Jenny en Trine Trash van BeurreNoir behoren ongetwijfeld tot de top 10 van mafste personen die ik in Denemarken ken. Trine komt daarvoor zelfs in aanmerking voor een top 3-notering. Wellicht de reden dat deze twee elkaar zo goed aanvoelen. Dat blijkt wel wanneer zij een repertoire ten gehore brengen die zij samen slechts een enkele keer geoefend hebben. Verder zit er veel improvisatie tussen. Een waardige performance voor de opening van deze muziekwinkel.
Read More ›

Spinning Jenny @ dMb

Activiteit: Registratie live-optreden Locatie(s): Sankt Peders Stræde 17, Kopenhagen Uploaddatum: 12 augustus 2010 In de “De Tijdelijke Boekhandel” was het sowieso wel fijn toeven, maar toen mijn vrienden van Spinning Jenny die toko ook nog eens gingen vereren met een optredentje, moest ik daar bij zijn. Het werd een topavond. Dat is het mooie van video: herinneringen kan je wel degelijk vastleggen.
Read More ›

Dial Zero @ Det Poetiske Bureau

Activiteit: Registratie live-optreden Locatie(s): Det Poetiske Bureau, Frederiksberg Uploaddatum: 8 augustus 2010 Mijn eerste video in HD. Hoewel dat niet meteen te zien is. Het muziekcafeetje was sfeervol, maar dat hield tegelijkertijd ook in dat het vrij donker was. Dat ging wat ten koste van de scherpte. Wat betreft het optreden zelf was het fijn om Dial ZeroDial Zero nog even te zien/horen spelen voordat de zanger voor een jaar ging studeren in Canada. Dat zij akoestisch optraden was voor hen ook vrij bijzonder.
Read More ›

Spinning Jenny @ Café Zusammen

Activiteit: Registratie live-optreden Locatie(s): Café Zusammen, Kopenhagen Uploaddatum: 29 juli 2010 De kwaliteit van het geluid in deze video is ronduit belabberd, dit zou dan ook de laatste keer zijn dat ik met deze aardappel een opname maakte. Ik besloot om mee te doen aan dit decennium door hierna een HD-camera te kopen. Maar op deze video is in ieder geval wel genoeg te zien! Het optreden begint nog rustig, maar het eindigt in een chaotische toestand waarbij allerlei dingen worden rondgeslingerd en mensen over elkaar heen pleuren. Het was best lastig om niet geraakt te worden en te blijven doorfilmen. Prima avondje toch wel.
Read More ›