MENU

Vokadin – Pathetic!

Activiteit: Opname videoclip
Locatie(s): Erasmusbrug, Rotterdam
Uploaddatum: 17 september 2011

De Deense rockband Vokadin liep met een bepaald idee rond om een videoclip voor hun E.P. Pathetic! te maken, waarvoor zij een in hun ogen unieke locatie nodig hadden. Nadat zij Rotterdam eerder bezocht hadden en hen de bijzondere architectuur van de stad opviel, vroegen zij aan mij wat nou een typisch Rotterdams herkenningspunt is. De Erasmusbrug natuurlijk!

De brug, zo’n 800 meter lang, bleek de perfecte plek te zijn om hun voornemen om een clip in letterlijk één take op te nemen te vervullen. Bewust werd gekozen voor een heldere zonnige maar ook rustige dag. Een wandeling, met random gebeurtenissen. Een brandende peuk die in een borstzak verdwijnt, het eten van een ijsje, een broodje makreel, popcorn. Weggespoeld met een biertje, wat tevens als blusmiddel wordt gebruikt voor eerdergenoemde brandende peuk. Kleren nat, grote rode baard helemaal onder de zooi. Maakt allemaal niet uit wat je ervan vindt. Whatever. Da’s een beetje de kern van het lied.

De opname was stiekem nog best tricky. Drie man liepen er ruim een halve kilometer voor achteruit. Eentje hield een boombox vast om de track te syncen. Een ander werkte met de eerste samen om de leadsinger alle attributen aan te geven. Tegelijkertijd geleidde hij mij zodat ik mij volledig kon focussen op het filmen zonder dat ik achteruit hoefde te kijken. Dat ging overwegend goed, todat op het laatst wij bijna over elkaar vielen omdat een paar mensen weigerden om even opzij voor ons te gaan, wat rond 3:30 te zien is. Dat ging nèt goed, waardoor heel de opname gelukkig niet verziekt is.

Bekijk ook de trailer voor de aankondiging van deze clip, en nog de live-versie